Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Εργαζόμενοι Δήμου Ν. Ιωνίας: Κατάληψη στο Δημαρχείο για τις απολύσεις 12 συναδέλφων τους




Υπό κατάληψη τελεί από τις 6 το πρωί της Τρίτης 5 Νοέμβρη το Δημαρχείο της Νέας Ιωνίας από τους εργαζομένους του Δήμου που αντιδρούν στις απολύσεις 12 εργαζομένων της υπηρεσίας καθαριότητας, αλλά και στο σοβαρό ενδεχόμενο να υπάρξουν κι άλλες. Οι 12 απολυμένοι παρέμεναν στην εργασία με δικαστικές αποφάσεις από το 2011, ενώ ο δήμαρχος της πόλης επικαλούμενος ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι παραμένουν παράνομα στην εργασία τους καθώς έχει καθυστερήσει η εκδίκαση της υπόθεσής τους που είναι προγραμματισμένη για τις 12 Δεκέμβρη, τους θεωρεί απολυμένους από την 1η Νοεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν την Τρίτη και γενική συνέλευση αποφασίζοντας τη συμμετοχή τους στην απεργία την Τετάρτη 6 Νοέμβρη, με το Δημαρχείο να παραμένει υπό κατάληψη. Να υπάρξει κλιμάκωση του αγώνα με συνέχιση της κατάληψης και από την Πέμπτη το πρωί, ενώ στις 10 το πρωί της ίδιας ημέρας να γίνει πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Η απόφαση αυτή ήταν πρόταση των ταξικών δυνάμεων.

Από την πλευρά της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νέας Ιωνίας και οι ταξικές δυνάμεις των εργαζομένων του δήμου προτείνουν και παλεύουν να θεωρηθούν οι συμβάσεις των 12 εργαζομένων ως αορίστου χρόνου και να παραμείνουν έτσι στην εργασία τους.

πηγη: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου