Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Τα μαντρόσκυλα του Μπομπολα επιτέθηκαν σε μελη του συνδικάτου Οικοδομων





Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καταγγέλλει προς στους συναδέλφους, την απρόκλητη και απαράδεκτη επίθεση από τους εργοδηγούς-μαντρόσκυλα της εταιρίας ΑΚΤΩΡ, απέναντι σε κλιμάκιο του συνδικάτου που πραγματοποιούσε περιοδεία στο Ρέμα της Εσχατιάς για την προπαγάνδιση της απεργίας στις 6 Νοέμβρη.

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 4 Νοέμβρη κλιμάκιο του Συνδικάτου του παραρτήματος μας στο Ίλιον, πραγματοποιούσε περιοδεία στο συγκεκριμένο εργοτάξιο. Κατά την διάρκεια της περιοδείας, την ώρα που συζητούσαν με τους συναδέλφους για την αναγκαιότητα συμμετοχής στην απεργία, διαπίστωσε ότι είχε πραγματοποιηθεί ατύχημα, το οποίο με την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς που υπέστη ο εργαζόμενος δεν θέλησε να το αναγγείλει.

Όταν οι συνάδελφοι υπέδειξαν την έλλειψη των μέτρων ασφαλείας στους υπεύθυνους του έργου, αυτοί αντί να επιληφθούν έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν άμεσα αυτά τα προβλήματα, επιτέθηκαν στους συναδέλφους με στόχο από την μια να αποποιηθούν τις ευθύνες τους και από την άλλη να τρομοκρατήσουν τους υπόλοιπους εργαζόμενους ενόψει και της απεργίας.

Είναι μια ακόμη προσπάθεια της εργοδοσίας που εντάσσεται στις γενικότερες επιδιώξεις προκειμένου να τρομοκρατήσουν, να εκφοβήσουν τους εργαζόμενους ώστε να συνεχίσουν ανενόχλητα να τους πίνουν το αίμα και να κερδίζουν από τον ιδρώτα τους.

Κατ’ επανάληψη έχουμε καταγγείλει στις αρμόδιες αρχές (Υπουργείο Εργασίας) την έλλειψη μέτρων ασφάλειας και υγιεινής στο χώρο. Παρόλα αυτά η εργοδοσία συνεχίζει να μην παίρνει μετρά. Καλούμε τους συναδέλφους να κάνουν υπόθεση τους την προστασία της ζωής τους και σε άμεση επαφή με το συνδικάτο.

Τους προειδοποιούμε ότι οι ψευτοτσαμπουκάδες και τα νταϊλίκια δεν περνάνε στο Συνδικάτο. Υπάρχει μεγάλη πείρα από την αντιμετώπιση τέτοιων γεγονότων και τη πρώτη απάντηση θα την πάρουν άμεσα, με την μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία.

πηγη: Συνδικάτο Οικοδομων Αθηνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου