Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Βρετανία: Άραγε φταίνε οι μετανάστες;





Όσο δυσκολεύει η κατάσταση για την εργατική τάξη της Βρετανίας, τόσο περισσότερο οξύνεται η επίθεση στους μετανάστες. Σύμφωνα με την κυβέρνηση για τα δεινά των Βρετανών φταίνε οι μετανάστες που δουλεύουν και παίρνουν τα επιδόματα (ανεργίας κα), τα οποία πληρώνει ο Βρετανός φορολογούμενος. Κι ύστερα αναρωτιόμαστε από που στηρίζεται ο φασισμός.....

Όμως τα στοιχεία πρόσφατης έρευνας άλλα δείχνουν. Οι μετανάστες προερχόμενοι από χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου συμβάλλουν 34% περισσότερο πληρώνοντας φόρους από ότι έχουν λάβει σε επιδόματα.

Πρόσφατοι μετανάστες έχουν 45% λιγότερο πιθανότητες να λάβουν επιδόματα σε σχέση με τους ντόπιους. Επίσης, συμμετέχουν περισσότερο στην αγορά εργασίας και είναι πιο πιθανό να έχουν πτυχίο πανεπιστήμιο σε σχέση με τους ντόπιους.

Σύμφωνα με τον καθηγητή - επικεφαλής της έρευνας - το επιχείρημα για "benefit tourism" (ότι οι μετανάστες έρχονται μόνο και μόνο για να τρώνε τα επιδόματα) καταρρέει.

Αλήθεια φταίνε οι μετανάστες για τις τελευταίες περικοπές επιδομάτων που θα σπρώξουν στην εξαθλίωση επιπλέον 200.000 παιδιά;


πηγη: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου