Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Γ. Βρούτσης στη «Real»: Έρχονται κατασχέσεις ακινήτων και περικοπές σε επικουρικές και εφάπαξ


Κατασχέσεις ακινήτων των οφειλετών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και περικοπές σε επικουρικές και εφάπαξ με το πρόσχημα της βιωσιμότητας του Ασφαλιστικού, προαναγγέλλει ο υπουργός Απασχόλησης,μιλώντας στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Real News».

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννης Βρούτσης παραδέχεται ότι οι κατασχέσεις θα αφορούν και ακίνητα, προσθέτοντας ότι στους οφειλέτες που δεν εξοφλούν ή δεν ρυθμίζουν την οφειλή τους οι φορείς υποχρεούνται να επιδιώξουν την αναγκαστική είσπραξή της με τη λήψη μέτρων που προβλέπονται από τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ).


Ο υπουργός παραδέχεται ότι με το νέο μαθηματικό τύπο για τον υπολογισμό του εφάπαξ θα επέλθουν νέες μειώσεις στο ποσό χορήγησης, ενώ για να «χρυσώσει το χάπι» των αντιδράσεων προσθέτει ότι δεν θα υπάρξει αναδρομική περικοπή του. Ωστόσο, η επιστράτευση του κοινωνικού αυτοματισμού για το εφάπαξ με αναφορές του υπουργού περί «πελατειακού πολιτικού συστήματος που υπέκυπτε και υποδαύλιζε συντεχνιακές πιέσεις» και περί «χαριστικών παρεμβάσεων στο ασφαλιστικό», επιβάλλεται να σημάνει λαϊκή επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα. Η εκτίμηση αυτή ενισχύεται και από την αναφορά του Γιάννη Βρούτση για το ζήτημα της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και των αλλαγών στο καθεστώς των λεγόμενων πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

Πάλι ο υπουργός επιστρατεύει τον κοινωνικό αυτοματισμό χαρακτηρίζοντας τις περισσότερες πρόωρες συνταξιοδοτήσεις ως «πολυτέλεια», ενώ για να αποπροσανατολίσει και για να εκτονώσει τη λαϊκή αγανάκτηση «περιορίζεται» να πει ότι δεν θα γίνει καμιά νέα παρέμβαση που να αλλάζει τον προγραμματισμό χιλιάδων ασφαλισμένων που θεμελίωσαν ή θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης. Επί της ουσίας ο Γιάννης Βρούτσης επιχειρεί να αμβλύνει τις αντιδράσεις των νέων αιματηρών αντιασφαλιστικών περικοπών που δρομολογούνται.


πηγη: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου