Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

 Περιφρουρήσεις και κάλεσμα για συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις




Το δικαίωμα τους στην απεργία περιφρουρούν οι εργαζόμενοι στους τόπους δουλειάς καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα.Από τα ξημερώματα έξω από τα Πράκτικερ στο Αιγάλεω βρίσκεται ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας δίνοντας τη μάχη της περιφρούρησης, καθώς το σωματείο εργαζομένων στα Πράκτικερ έχει πάρει απόφαση συμμετοχής στην απεργία.



Έξω από την ΕΒΓΑ βρίσκεται το σωματείο των εργαζομένων περιφρουρώντας το δικαίωμα στην απεργία. Να υπενθυμίσουμε ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις όλο αυτό το διάστημα ενάντια στις επιδιώξεις της εταιρείας για περικοπή των καταβαλλόμενων μισθών και ημερομισθίων τους από 7,5% έως 10%.

Στο Ξενοδοχείο ΧΙΛΤΟΝ βρίσκονται το Σωματείο Εργαζομένων του Ξενοδοχείου μαζί με το Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων-Αττικής καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία και στη συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 10.30 το πρωί.

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η περιφρούρηση της απεργίας στην Καλαμάτα. Από τις πρώτες πρωινές ώρες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ μαζί με τον συνδυασμό εργαζομένων στον Καρέλια βρέθηκαν στην περιφρούρηση έξω από την Καπνοβιομηχανία Καρέλια ΑΕ στην Καλαμάτα. Υπενθυμίζουμε οτι η διοίκηση της εταιρείας προχώρησε πρόσφατα σε δύο απολύσεις, σε μία περίοδο μάλιστα που οι πωλήσεις της αυξήθηκαν, φτάνοντας σχεδόν στα 13,5 δισ. τσιγάρα, αριθμός που αποτελεί νέο ρεκόρ αυξάνοντας παράλληλα και την κερδοφορία της. (Δείτε εδώ το βίντεο από την περιφρούρηση)

Τη μάχη της πρωινής περιφρούρησης δίνουν οι εργαζόμενοι και στα Τρίκαλα. Από τα χαράματα βρίσκονται έξω από το σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος» κρατώντας σημαίες του ΠΑΜΕ και πανό που αναγράφει «Δύο δρόμοι υπάρχουν, υποταγή και εξαθλίωση ή αγώνας και επιβίωση». Καλούν τους εργαζόμενους της επιχείρησης σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και να ενισχύσουν τα μπλοκ του ΠΑΜΕ στη συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία.

Στην Πάτρα πραγματοποιήθηκαν απεργιακές περιφρουρήσεις στο εργοστάσιο της «ΝΟΥΝΟΥ» και στα σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος», «Βερόπουλος» και «Κρόνος». Οι υγειονομικοί πραγματοποίησαν εξορμήσεις στα νοσοκομεία του Ρίου και του «Αγίου Ανδρέα». Εξορμήσεις-παρεμβάσεις έγιναν και από την ΠΑΣΕΒΕ στην Ά εφορία.


πηγη:  902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου