Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Δυναμικές - μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις σε Αθήνα - Πειραιά





Στις απεργιακές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ σε δεκάδες πόλεις της χώρας, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νέοι, φοιτητές, μαθητές, γυναίκες και άνεργοι καταγγέλλουν τα νέα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ψηφιστεί και δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους να αντιπαλέψουν αυτά που έρχονται.



Μαζική και δυναμική ήταν η κινητοποίηση στην Αθήνα παρά τη δυνατή βροχή και τις δυσκολίες που μπήκαν το προηγούμενο διάστημα από την εργοδοσία και τους μηχανισμούς της. Όταν η κεφαλή της πορείας έφτανε στη Βουλή, τότε έφευγαν οι τελευταίοι διαδηλωτές από την Ομόνοια.

Στην κεφαλή της πορείας ήταν πανό με το σύνθημα του ΠΑΜΕ «Ψηλά το κεφάλι, στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα». Απεργοί εργαζόμενοι από δεκάδες κλάδους δουλειάς, αυτοαπασχολούμενοι, φοιτητές και σπουδαστές, γυναίκες, συνταξιούχοι και μετανάστες πορεύονται μαχητικά. Συνθήματα όπως: «Απλήρωτη εργασία και κάτεργα παντού, αυτή είναι η σαπίλα του καπιταλισμού» και «Σιγή νεκροταφείου δε θα επιβάλουν, μπροστά τους θα μας βρουν ό,τι και να κάνουν» δόνησαν την ατμόσφαιρα.

Στην απεργιακή κινητοποίηση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Νωρίτερα στη συγκέντρωση μίλησε ο Μανώλης Καραντούσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τροφίμων, Ποτών και Γάλακτος και πρόεδρος του σωματείου της ΕΒΓΑ. Χαιρετισμούς απηύθυναν η Ευδοκία Σάπκα, εργαζόμενη στα Προγράμματα Απασχόλησης Νέων Ανέργων του ΟΑΕΔ, η Δώρα Βασιλοπούλου, μέλος του προεδρείου της ΟΓΕ και ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της «COCA-COLA» Θεσσαλονίκης.(Διαβάστε εδώ τις ομιλίες)

Στην απεργιακή κινητοποίηση της Αθήνας το δικό τους μαχητικό «παρών» έδωσαν οι απεργοί του εργοστασίου της «Coca-Cola» από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και μαθητές (Δείτε εδώ βίντεο με συνθήματα) από δεκάδες σχολεία της Αθήνας, οι οποίοι πραγματοποίησαν νωρίτερα συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο. Επίσης παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες από τη Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών, την Κούβα, τη Σενεγάλη, τη Νότια Αφρική και ο αντιπρόεδρος της ΠΣΟ, Έτιενε Μουσαβού.

Στη συγκέντρωση, στην Ομόνοια, διαβάστηκε και ψήφισμα για τους 4 Κουβανούς που κρατούνται στις ΗΠΑ.

Οι προσυγκεντρώσεις ξεκίνησαν μισή ώρα νωρίτερα από τις πλατείες Κάνιγγος, Βάθης, Καραϊσκάκη, Κοτζιά και τα Χαυτεία. (Δείτε εδώ βίντεο από τις προσυγκεντρώσεις)

Η εργατική τάξη της χώρας σήμερα απεργεί και διαδηλώνει ενάντια στις νέες μειώσεις στους ήδη μειωμένους μισθούς, στις συντάξεις και στα εφάπαξ, ενάντια στις ατομικές συμβάσεις. Απαιτούν αύξηση του επιδόματος ανεργίας, αποκλειστικά δημόσια - δωρεάν Υγεία και Παιδεία, να σταματήσουν όλα τα χαράτσια, κάθε κατάσχεση και πλειστηριασμός στα σπίτια του εργαζόμενου λαού. Εκφράζουν την αντίθεσή τους στην απελευθέρωση των απολύσεων, στις ιδιωτικοποιήσεις, στη νέα φοροεπιδρομή που προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός, στην απελευθέρωση του ωραρίου, στην κατάργηση της Κυριακής-αργίας. Από αύριο κιόλας τα συνδικάτα, τα σωματεία σε κάθε χώρο δουλειάς πρέπει να συζητήσουν και να οργανώσουν τον αγώνα τους για τη συνέχιση της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

Απεργιακή κινητοποίηση στον Πειραιά
Μαζική η απεργιακή συγκέντρωση και η πορεία διαδηλωτών στον Πειραιά υπό καταρρακτώδη βροχή. (Δείτε παρακάτω φωτογραφίες)

Απεργοί και διαδηλωτές πορεύτηκαν στο κέντρο του Πειραιά με συνθήματα κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και κατευθύνθηκαν στο λιμάνι για την περιφρούρηση της απεργίας εκεί.

Στην απεργιακή συγκέντρωση χαιρέτισε η Μαρία Σταθοπούλου από την Επιτροπή Ανέργων Κορυδαλλού, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιάννης Δεληγιάννης, μέλος της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ και πρόεδρος της Ένωσης Ακροβολιστών Πλοίων.

Παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τους Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτή και Γιώργο Τούσσα, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτή.

Δυναμικές απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν σε δεκάδες πόλεις της χώρας
Συγκεκριμένα έγιναν σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Πελοποννήσου, της Κρήτης και στα νησιά του Αιγαίου.


πηγη: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου