Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Οι συνήθειες των γουρουνιών

του Γιωργου Κακουλίδη



1. Ενα ανθρωπάριο, ο Τζιτζικώστας, αποφάσισε ν' αποκαταστήσει τη χαμένη τιμή και λειτουργία του πρωτοκόλλου γενικώς και ειδικώς όσον αφορά την πρόσκληση εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων στην εορταστική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Κάλεσε και χρυσαυγίτες πολιτικούς που βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης και Κορυδαλλού. Συμφωνώ μαζί του. Οχι μόνο οι νεοναζί έπρεπε να παραστούν αλλά και να τους προτρέψει να παρελάσουν. Χάσαμε μια σπάνια ευκαιρία να δούμε γουρούνια να παρελαύνουν.

2. Αναρωτιέμαι: Βάσει πρωτοκόλλου καθάρισαν τον Φύσσα οι χρυσαυγίτες; Αρκετοί υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας που λουφάζουν πάντοτε στα δύσκολα βρήκαν ευκαιρία, με την ιστορία του πρωτοκόλλου, να μας θυμίσουν ποιοι ακριβώς είναι και πόσο επικίνδυνοι γίνονται μέρα με τη μέρα για τη ζωή μας.

3. Η Χρυσή Αυγή και η Νέα Δημοκρατία είναι καταδικασμένες να είναι μαζί. Ο,τι συντελείται εξαιτίας τους μπροστά στα μάτια μας δεν είναι παρά ένα μεσαιωνικού τύπου ψέμα που έχει για έδρα του την επικράτεια του θανάτου. Η Χρυσή Αυγή κάνει πάλι την εμφάνισή της θρασύδειλη και ανεξέλεγκτη, σίγουρη πως η ρητορική της κυβέρνησης εναντίον της δεν είναι παρά ένα ακόμη ψέμα έτοιμο για απόσυρση. Ο πρωθυπουργός συναγωνίζεται στην αρένα τους χρυσαυγίτες, αφού οι οικονομικοί αυτόχειρες είναι αριθμητικά περισσότεροι απ' όσους μπορεί να ονειρεύεται να καθαρίσει ο ετοιμόρροπος Μιχαλολιάκος στο κελί του.

4. Οι ιδεολόγοι Νεοδημοκράτες έχουν έναν χρυσαυγίτη μέσα τους. Εχουν όμως ασκηθεί μια ολόκληρη ζωή, μπροστά στο συμφέρον τους, να το βουλώνουν. Η εμφάνιση της αλήθειας στα χείλη των Νεοδημοκρατών ή ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί ή προμηνύει τις τελευταίες τους στιγμές.

5. Το θεολογικό μήνυμα του Σαμαρά είναι απλό. Ολοι πρέπει να υποταχθούν στο φόβο. Γι' αυτό μέχρι τώρα η Χρυσή Αυγή ήταν προστατευόμενη μειονότητα. Σίγουρος για τους χρυσαυγίτες ότι ακολουθούν τις συνήθειες των γουρουνιών που δεν συνθέτουν άσματα και μουσική αλλά μόνο φόβο, παρακολουθούσε το θίασο του χοιροστασίου με έντονο ενδιαφέρον για το παραλήρημα περί αίματος και τιμής. Δεν άργησε ο πρωθυπουργός να βρει έναν ανταγωνιστή στο πρόσωπο του Μιχαλολιάκου, που φρόντισε να μετατρέψει το φόβο σε φόνο.

6. Οριστικά και αμετάκλητα ο πολίτης είναι υποχρεωμένος να βιώνει την αγανάκτηση και την απώλεια. Οσοι παίζουν το ρόλο του μέντιουμ προτείνοντας σαν Ιεχωβάδες την ημερομηνία εξόδου από την κρίση, θυμίζοντας την έξοδο των Εβραίων από την Αίγυπτο, δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να προσθέτουν φύλλα στο μαρτυρολόγιο της καθημερινότητας. Η θανάσιμη ταχύτητα διά της οποίας συντελείται η καταστροφή δεν είναι μετρήσιμη. Πρόκειται για μια αναμέτρηση όπου το παραμικρό στοιχείο παίζει ρόλο στην έκβασή της. Ηδη έχουν εξαφανιστεί όσοι υιοθέτησαν μια παθητική στάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου