Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

«Έστησαν στο γιο μου καρτέρι θανάτου γιατί κατηγόρησε Χρυσαυγίτες» - Η συγκλονιστική μαρτυρία του πατέρα του 34χρονου που δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι - «Ήταν επαγγελματικό το χτύπημα, μου είπε ο γιατρός»


Καρτέρι θανάτου έξω από καφετέρια στο Κερατσίνι έστησαν άγνωστοι λίγο μετά τα μεσάνυχτα στον 34χρονο Παύλο Φύσσα. Μια μαχαιριά στην καρδιά ήταν αρκετή για να του κόψει το νήμα της ζωής.



Το άγριο φονικό έγινε μπροστά στα μάτια της κοπέλας του, η οποία κάλεσε για βοήθεια αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που βρίσκονταν στο σημείο, αλλά η απάντηση που πήρε ήταν πως οι επιτιθέμενοι «είναι πολλοί», καταγγέλλει ο πατέρας του άτυχου 34χρονου.


Τελικά, τον 45χρονο δράστη ακινητοποίησε μια γυναίκα αστυνομικός.


Ο πατέρας του θύματος προσπάθησε να ξετυλίξει το κουβάρι του άγριου φονικού στο Κερατσίνι. Μια εν ψυχρώ δολοφονία που σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες έχει πολιτικό χρώμα, αφού ο δράστης φέρεται να φορούσε διακριτικά της Χρυσής Αυγής.


Το χρονικό


Ο 34χρονος και κάποιοι φίλοι του είχαν μαζευτεί σε καφετέρια της περιοχής για να δουν τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Παρί Σεν Ζερμέν για το Champions League. Σύμφωνα με τον πατέρα του θύματος αλλά και αυτόπτη μάρτυρα, η συμπλοκή δεν έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο, αφού εντός της καφετέριας δεν υπήρξε διαπληκτισμός.


«Μου είπαν πως ο γιος μου έβλεπε μπάλα με κανα δυο άλλους. Είπε κάτι για τους Χρυσαυγίτες και κάποιος τους ειδοποίησε», είπε ο πατέρας του 34χρονου. «Έφυγαν για να πάνε να πάρουν μπύρες. Τότε, ένα αμάξι ήρθε ανάποδα στο δρόμο, βγήκε ένας και τον μαχαίρωσε», πρόσθεσε.


Η δολοφονία έγινε μπροστά στα μάτια της κοπέλας του θύματος. Εκείνη φώναξε βοήθεια προς μια ομάδα αστυνομικών της ΔΙΑΣ που βρισκόταν στο σημείο αλλά όπως του είπε, της απάντησαν πως «είναι πολλοί, τι να κάνουμε εμείς». Μόνο μια γυναίκα αστυνομικός ανταποκρίθηκε στην έκκληση για βοήθεια, έτρεξε και με το πιστόλι της προτεταμένο ακινητοποίησε τον 45χρονο δράστη.


«Ο γιος μου τους είδε, έδιωξε τους φίλους του και μπήκε μπροστά» είπε ο τραγικός πατέρας. «Ήταν επαγγελματικό το χτύπημα, μου είπε ο γιατρός», πρόσθεσε.


Στην ερώτηση αν ο δράστης και όσοι ήταν μαζί του ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής ή φορούσαν διακριτικά, ο πατέρας του θύματος είπε πως «δεν ξέρω αν φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής. Θα αποδειχτεί αργότερα αυτό».


Επιβεβαίωσε πως ο γιος του υπέδειξε στην κοπέλα του ποιός ήταν εκείνος που τον μαχαίρωσε ενώ κατήγγειλε ότι το ασθενοφόρο άργησε πολύ να φτάσει στο σημείο της δολοφονίας.


Αυτόπτης μάρτυρας: Δεν υπήρξε καμία συμπλοκή στην καφετέρια


Δεν είχε καμία σχέση με το παιχνίδι το φονικό δήλωσε άνθρωπος που βρισκόταν μέσα στην καφετέρια χθες το βράδυ. «Ήταν μόνο ο Παύλος με την παρέα του. Οι υπόλοιποι δεν ήταν», είπε.


Μια κοπέλα που σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα είδε το φονικό φώναξε «αυτός είναι πιάστε τον. Αυτός ήταν, αυτός ήταν», είπε ο αυτόπτης μάρτυρας και έτσι έγινε η σύλληψη. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δράστης προσπάθησε να φύγει με το αυτοκίνητο αλλά τον πρόλαβε η αστυνομικός. Στην κατοχή του 45χρονου δε βρέθηκε το μαχαίρι, το βρήκαν λίγο πιο κάτω.


Οι υπόλοιποι από τη συμπλοκή είχαν εξαφανιστεί. «Είχαν εξαφανιστεί, εγώ είδα δυο μέσα σε ένα στενό αλλά μετά εμφανίστηκαν πολλοί. Είδα δυο άτομα με ρόπαλα, 40-50 μέτρα μακριά από την καφετέρια», σημείωσε.


«Δεν κοίταξα αν φορούσαν μπλούζες με διακριτικά», είπε. «Ήταν σκοτεινά και τους είδα από μακριά», πρόσθεσε.

πηγη: newiy via Οικοδομος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου