Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Η Ν.Δ, οι φασίστες και οι χρήσιμοι ηλίθιοι


   Η περασμένη βδομάδα σημαδεύτηκε απο τη δολοφονική επίθεση μελών της Χ.Α εναντίον μελών της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στο Περαμα. Παρόλα αυτά, μεσα στην εβδομάδα είχαμε γεγονότα τα οποία είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο σχετίστηκαν με το γεγονός αυτό.


                          

   Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Στην αρχή της βδομάδας ο γνωστός και μη εξαιρετέος Μπαμπης Δημητρίου κάνει την πρόταση να συνεργαστούν η Ν.Δ με μια πιο σοβαρή εκδοχή της Χ.Α. Δίνοντας συνέχεια στην άποψη του αυτή, αρθρογραφεί πανω στο θέμα στη ναυαρχίδα  του αστικού τύπου την Καθημερινή, καταλήγοντας: '' Σε τελευταία ανάλυση, ο εθνικισμός δεν είναι ντροπή! ''. Οι απόψεις του αυτές, οπως αναμενόταν έδωσαν  τροφή για να χυθεί πολύ μελάνι πάνω στο θέμα. Κύρια επωδός της αρθρογραφίας που αναπτύχθηκε ηταν το σύνηθες επιχείρημα: Αφου είναι νόμιμο το ΚΚΕ τοτε μπορει να ειναι νόμιμη και η ΧΑ και  αρα δικαιούται να έχει βλέψεις για συμμετοχή στην κυβέρνηση.

Οι χαριεντισμοί ανάμεσα στα δυο κόμματα εχουν αρχίσει εδω και καιρό

   Είναι δεδομένο οτι οι εξελίξεις στο προσεχές διάστημα θα είναι ραγδαίες και το αστικό πολιτικό σύστημα θα κληθεί να αναδιατάξει αρκετές φορές τις δυνάμεις του προκειμένου να επιτύχει την επιδιωκόμενη σταθερότητα. Στο πλαίσιο αυτό, είναι σχεδόν βέβαιο οτι με το ποσοστό που αναμένεται να πάρει η ΧΑ στις επερχόμενες εκλογές θα κληθεί να παίξει  κεντρικό ρόλο στην πολιτική σκηνή της χώρας, συμμετέχοντας ενδεχομένως και σε κάποιο κυβερνητικό σχήμα. Κατα την άποψη μας, την εβδομάδα που προηγήθηκε άρχισε να στρώνεται το χαλί για μια συνεργασία ανάμεσα στη ΝΔ και τη ΧΑ. Για το λόγο αυτό, διόλου τυχαίο δε θεωρούμε το γεγονός οτι η ΝΔ δεν καταδίκασε την επίθεση εναντίον των μελών του ΚΚΕ. 

Οι χρήσιμοι ηλίθιοι

Αδερφια μου εσεις γιάπηδες

 Τη θεωρία των δυο άκρων αναπαρήγαγαν με περισσή ευκολία μεσω του διαδικτύου πολλά ιστολόγια ποικίλης πολιτικής τοποθέτησης. Πρωταγωνιστικό ρόλο στην  εκστρατεία αυτή είχαν ιστολόγια που δηλώνουν οτι πρόσκεινται είτε στο λεγόμενο αναρχικό χώρο είτε στο χώρο της ευρύτερης αριστεράς (οπως τελος παντων αντιλαμβάνονται οι διαχειριστές τους το συγκεκριμένο όρο) κάνοντας αναγωγή αναμεσα στα γεγονότα του Περάματος και σε αυτα που έλαβαν χωρα στην Πλατεία  Συντάγματος στις 20-10-2011. Δε θα μπούμε στον κόπο να αναλύσουμε τα γεγονότα του Συντάγματος, άλλωστε αυτό το εχουν ήδη κάνει άλλα ιστολόγια, στο μόνο που θα σταθούμε είναι οτι στο ρόλο των διαφόρων ετεροκαθοριζόμενων πολιτικών ομάδων που στο μόνο που συνεισφέρουν είναι στο να αναπαράγουν ωμό αντικομμουνισμό εξυπηρετώντας την προπαγάνδα του συστήματος. 

Φασιστοειδη ολων των  πολτικών χώρων ενωθείτε


                 
Τα γεγονότα του Περάματος απλώς κατέδειξαν για πολλοστή φορά οτι οι φασίστες και οι φασίζοντες δε έχουν βρεί στέγη αποκλειστικά και μόνο στη ΧΑ, αλλα οτι το φρούτο αυτό ευδοκιμεί και σε άλλος πολιτικούς χώρους. Η άνοδος της ΧΑ, οχι μόνο δεν αποθάρρυνε τέτοιους ανθρώπους, αλλα τους έδωσε και τη δυνατότητα να ξετυλίξουν το πλούσιο αντιδραστικό τους ταλέντο.





Για όλους αυτούς όμως, το μονο σίγουρο είναι οτι οσο και να λυσσάνε, το ταξικο κίνημα είναι εδώ  για να τους χαλάσει τα σχέδια έχοντας για μπροστάρηδες ανθρώπους σαν τον Πουλικογιαννη .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου