Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Μικρή διδακτική ιστορία από την Αγγλία

...Όπου μαθαίνουμε ότι πιο πολύ από τους υπαλλήλους του, ο εργοδότης αγαπά αυτούς που τους τρομοκρατούν.


Ο Tommy Robinson, ψευδώνυμο του Stephen Yaxley-Lennon, είναι συνιδρυτής της φασιστικής οργάνωσης English Defense League (EDL) στην Αγγλία. Εξέτισε ένα χρόνο φυλακή για επίθεση σε αστυνομικό εκτός υπηρεσίας που επεχείρησε να τον σταματήσει καθώς χτυπούσε την κοπέλα του. Έχει επίσης καταδικαστεί για ναρκωτικά, επίθεση, οργάνωση επεισοδίων μεταξύ χούλιγκαν της ομάδας Λούτον και της ομάδας Νιούπορτ Κάουντι στο Λούτον, επίθεση (με κουτουλιά) κατά άλλου μέλους του EDL, εξαπάτηση, και χρήση πλαστού διαβατηρίου.


Πριν λίγες μέρες, ο Tommy Robinson επισκέφθηκε τα πολυτελή πολυκαταστήματα Selfridges με φίλο του. Ο υπάλληλος στο τμήμα όπου ψώνιζαν αρνήθηκε να εξυπηρετήσει τον φίλο του Robinson, αφού βεβαιώθηκε ότι είναι φίλος του Robinson.





Ο Robinson έβγαλε το κινητό του, ενεργοποίησε την κάμερα, και ρώτησε τον υπάλληλο καθώς κατέγραφε ανοιχτά τον διάλογο: "δεν εξυπηρετείς τον φίλο μου επειδή είναι φίλος μου κι επειδή εγώ είμαι στο EDL. Αυτό λες;"


Ο υπάλληλος απάντησε: "Μπορείς να με καταγράφεις με την κάμερα όσο θες, αλλά δεν σε εξυπηρετώ."


Όταν το Selfridges πληροφορήθηκε το γεγονός δήλωσε "πολύ απογοητευμένο" και προχώρησε στην αναστολή εργοδότησης του υπαλλήλου του, που ο Robinson δήλωσε ήταν μάλλον μουσουλμάνος και άρα "προκατειλημμένος" εναντίον του φασιστικού EDL. Κατόπιν, το Selfridges, για να δηλώσει την ειλικρινή του μετάνοια για το περιστατικό, παραχώρησε πολυτελές γεύμα στον Robinson και τον φίλο του σε εστιατόριο και μπαρ σαμπάνιας και χαβιαριού ιδιοκτησίας του.

πηγη:    The Guardian via  Lenin Reloaded

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου