Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013

Ποιό παρακράτος; Εδώ έχουμε κράτος κύριε!Από την επέμβαση των ΜΑΤ κατά των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ


Με δακρυγόνα επιτέθηκαν τα ΜΑΤ στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ όταν επιχείρησαν να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι, στο πλαίσιο 4ωρης στάσης εργασίας τους από τις 12 μεσημέρι, προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας στο ύψος του Μαρτίνου, μαζί με φορείς της περιοχής. Δεκαπέντε λεπτά αφού έκλεισαν την Εθνική Οδό, ο επικεφαλής των ΜΑΤ έδωσε εντολή στις 6 διμοιρίες να απωθήσουν τους διαδηλωτές με δακρυγόνα. Ακολούθησαν συμπλοκές με τα ΜΑΤ να επιτίθενται στους συγκεντρωμένους, ενώ σημειώθηκαν αρκετοί τραυματισμοί.Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στη συρρίκνωση δραστηριοτήτων της ΛΑΡΚΟ, το κλείσιμο ή την ιδιωτικοποίησή της.

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

«Με εντολή της κυβέρνησης τα ΜΑΤ χτύπησαν σήμερα τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ. Ο στόχος για ιδιωτικοποίηση ή ακόμα και το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ συνοδεύεται με καταστολή και ξύλο στους εργαζόμενους. Η λύσσα της κυβέρνησης και των μηχανισμών της ενάντια στους εργατικούς αγώνες να αποκρουστεί σε κάθε εργοστάσιο και τόπο δουλειάς.

Να εκφραστεί η αλληλεγγύη από όλα τα συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς.

Ο αγώνας των εργατών της ΛΑΡΚΟ αφορά ολόκληρη την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα».

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

Τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, η οποία έστειλε τα ΜΑΤ να χτυπήσει τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ καταγγέλλει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Νομού Λάρισας, εκφράζοντας παράλληλα την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων.

«Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Νομού Λάρισας καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, η οποία στην προσπάθειά της να περάσει είτε την ιδιωτικοποίηση, είτε το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου, έστειλε σήμερα τα ΜΑΤ, τα οποία ξυλοκόπησαν τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ, για να τους τρομοκρατήσει και να τους υποτάξει.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ, για να μην κλείσει ή να μην ξεπουληθεί σε καπιταλιστές και τους καλεί να μη μείνουν μόνο στην άμυνα. Να διεκδικήσουν μια άλλη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη αυτού του τόπου, χωρίς τους καπιταλιστές και το πολιτικό τους προσωπικό, μέσα στα πλαίσια της οποίας η ΛΑΡΚΟ μαζί με άλλες μεγάλες βιομηχανίες μπορούν να αποτελέσουν βασικό στήριγμα της βιομηχανίας που θα δουλεύει για την ικανοποίηση των εργατικών - λαϊκών αναγκών».

Την επίθεση των ΜΑΤ καταγγέλει και η γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ.


πηγη: 902 VIA Fadomduck2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου