Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Επέμβαση των ΜΑΤ στη συγκέντρωση των σχολικών φυλάκων - Καταγγελία του ΠΑΜΕ για την επίθεση

Πέντε διαδηλωτές διακομίστηκαν σε νοσοκομεία


Με καταστολή και τρομοκρατία απαντά η κυβέρνηση στους εργαζόμενους που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. Επέμβαση των ΜΑΤ σημειώθηκε το πρωί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου οι σχολικοί φύλακες πραγματοποιούσαν συμβολική κατάληψη, ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ επενέβησαν με χημικά και απομάκρυναν τους σχολικούς φύλακες από την είσοδο και το εσωτερικό του υπουργείου, με αποτέλεσμα τουλάχιστον πέντε διαδηλωτές να μεταφερθούν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Για απολύτως ...αναγκαία! και περιορισμένη χρήση χημικών κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ.

Εν τω μεταξύ αντιπροσωπεία των σχολικών φυλάκων συναντήθηκε με τον υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από τον οποίο εισέπραξε αόριστες δεσμεύσεις για τη σύσταση επιτροπής στα τέλη Οκτώβρη που θα εξετάσει το θέμα.

Σε δηλώσεις του ο Κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «βούληση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι ο διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συνεχιστεί σε πνεύμα γόνιμο και εποικοδομητικό».

Επίσης όχι μόνο δικαιολόγησε την επέμβαση των ΜΑΤ, αλλά κατηγόρησε τους εργαζόμενους πως επεδίωξαν την ένταση, λέγοντας ότι «η στρατηγική της έντασης που οδηγεί μερικές φορές στη χρήση βίας δεν αποτελεί λύση στα προβλήματα της χώρας».

Κι ενώ ο υπουργός καλύπτει απόλυτα τη στρατηγική του αυταρχισμού της κυβέρνησης κάνει και μαθήματα διαλόγου δηλώνοντας ότι «είμαι πάντα ανοικτός για διάλογο, όχι όμως υπό το κράτος προπηλακισμών και κατάληψης δημοσίων κτηρίων».

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ
«Πιστή στο δόγμα "νόμος και τάξη", η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις διεκδικήσεις των εργαζομένων με καταστολή, τρομοκρατία και απειλές. Σήμερα σειρά είχαν οι απολυμένοι σχολικοί φύλακες.

Ο "νόμος και τάξη" πρέπει να απαντηθεί σε κάθε τόπο δουλειάς με το σύνθημα "Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη". Οι νόμοι υπεράσπισης της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων και η προσπάθεια επιβολής σιγής νεκροταφείου να απαντηθούν με μαχητικούς, μαζικούς εργατικούς - λαϊκούς αγώνες.

Να μην απολυθεί κανένας - να επαναπροσληφθούν όλοι οι απολυμένοι.

Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους».

πηγη: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου