Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Οι γλείφτες εφοπλιστών και εργολάβων ζητάνε μεροκάματα πείνας στη Ζώνη




Εκδήλωση στα γραφεία τους στο Πέραμα έκαναν χτες τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής. Η συγκεκριμένη εκδήλωση των μερικών δεκάδων νεοναζιστών, θα μπορούσε κάλλιστα να φιλοξενηθεί στα γραφεία της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Οι δηλώσεις που έγιναν από έναν φασίστα που ηγείται κάποιου παραμάγαζου της εργοδοσίας στην Ζώνη κι από τον νεοναζιστή βουλευτή Λαγό, συμπυκνώνουν το πνεύμα όσων ζητάνε οι εφοπλιστές από τους εργάτες της ζώνης: Δουλειά από το πρωί μέχρι το βράδυ για ένα κομμάτι ψωμί και με αμφίβολο αν θα γυρίσουν σπίτι τους το βράδυ. Θαυμάστε την δήθεν αντισυστημική, αντιμνημονιακή Χρυσή Αυγή να κάνει τεμενάδες και να τρέχουν τα σάλια της, μπροστά στο μεγάλο κεφάλαιο.

Δήλωσε ο Χρ. Κυριτσόπουλος: «(...) Εχουμε το δικαίωμα, λοιπόν, κι εμείς να κάνουμε ένα σωματείο και με αυτό το σωματείο, βάσει νόμου, που θα αποτελείται από αρκετά μέλη, θα διαφοροποιήσουμε τα μεροκάματά μας, γιατί η κρίση αυτή που υπάρχει στην Ελλάδα (...) Τα μεροκάματα που παίρναμε πριν δύο, τρία ή τέσσερα χρόνια ήταν πάρα πολύ μεγάλα και υψηλά, σε σχέση με την κρίση. Θα μπορούσαμε να χαμηλώσουμε τα μεροκάματά μας, να εγγυηθούμε στους Ελληνες εφοπλιστές ότι αν φέρουν τα βαπόρια τους εδώ θα σταματήσουμε τις απεργίες που γίνονταν όλα αυτά τα χρόνια για διάφορους λόγους».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο άλλος γλείφτης των αφεντικών, βουλευτής Λαγός σκυλιάζει κατά του ΠΑΜΕ και απλά επιβεβαιώνει γιατί έκαναν τη δολοφονική επίθεση την περασμένη Πέμπτη τα μεσάνυχτα. «Για την κατάντια αυτή (σ.σ. εννοεί στη Ζώνη) φταίνε -και το δηλώνω ξεκάθαρα γιατί το γνωρίζω πάρα πολύ καλά αυτό- οι επαγγελματίες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, το οποίο εδώ και 10-15 χρόνια, διέλυσαν τα πάντα (...) αυτοί οι άνθρωποι έκαναν τρομερές απεργίες για τρομαχτικά ασήμαντα ζητήματα και κατάφεραν να διαλύσουν όλες τις υποδομές που υπήρχαν». Αυτά τα επιχειρήματα τα αναπαρήγαγαν σε κάθε κινητοποίηση που αποφασιζόταν μέσα από τα συνδικάτα της Ζώνης, ο αστικός Τύπος, οι εφοπλιστές, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ ως κυβερνήσεις και βέβαια τώρα και η Χρυσή Αυγή.

Εκεί που δίνει ρέστα όμως ο Λαγός είναι αυτό που είπε αμέσως μετά: «Θα έρθουν πλοία να γίνουν επισκευές και από κει και πέρα, σιγά σιγά, οι άνθρωποι να διεκδικήσουν αυτό που δικαιούνται κανονικά. Αυτή είναι η άποψή μας». Δουλέψτε τζάμπα, λέει το τσιράκι των εφοπλιστών, και μετά βλέπουμε... Τύφλα να 'χουν οι στυγνοί εργοδότες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου