Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

"Να κάτσουμε κάτω όλοι και να τα βρούμε"...-Ας ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα


Mιλάνε για κόμματα του "συνταγματικού τόξου" και για γενικά "δημοκρατικά" κόμματα.
Δημοκρατικά κόμματα ποιας Δημοκρατίας όμως;
Καιρός να πούμε τα σύκα συκα και τη σκάφη σκάφη.
Υπάρχουν κόμματα που υποστηρίζουν τη "δημοκρατία" της αστικής τάξης, που όσο η αστική ταξη είχε προοδευτικά χαρακτηριστικά μπορούσε να λέγεται δημοκρατία, που όμως τώρα γίνεται καθημερινά όλο και πιο φανερό ότι πρόκειται για μια στυγνή δικτατορία του κεφαλαίου και των μονοπωλίων που σαρώνει τις ζωές των απλών ανθρώπων του λαού.
Υπάρχουν από την άλλη και κόμματα που δεν υποστηρίζουν αυτή τη δολοφονική δικτατορία των μονοπωλίων, όπως είναι τα κομμουνιστικά κόμματα κι εδώ το ΚΚΕ. Υποστηρίζουν και παλεύουν για την εξουσία και τη δημοκρατία του λαού και της εργατικής τάξης, αυτό που λέμε "δικτατορία του προλεταριάτου" μέχρι την εξάλειψη κάθε ταξικής διάκρισης και μαζί και κάθε εξουσίας δηλαδή το στάδιο του κομμουνισμού.
Τα κόμματα αυτά δεν μπορούν να μπουν στην ίδια μεριά και να ονομαστούν "δημοκρατικά κόμματα" γενικά.
Οι υπόλοιποι που δεν τους αρέσουν "τα άκρα" και θέλουν να βρίσκονται "κάπου στη μέση", ας αποφασίσουν με ποιούς είναι. Με ποιους θα παν και ποιους θ'αφήσουν. Είναι δικό τους θέμα αν θέλουν να κρύβονται και να κρύβουν την αλήθεια.
Εννοειται πως το κάθε Σύνταγμα επίσης είναι το γενικό πλαίσιο νόμων μέσα στο οποίο κινείται η κάθε μορφή εξουσίας, είτε του κεφαλαίου είτε της εργατικής τάξης και του λαού, και είναι βέβαια ανάλογο και σε απ'ευθείας σχέση με τους συσχετισμούς δύναμης που υπάρχουν μέσα στην κοινωνία. Επομένως ούτε η περίφημη έκφραση "κόμματα του συνταγματικού τόξου" έχει νόημα για τους κομμουνιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου