Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Παπαγαλάκια του ΣΕΒ οι ναζί

Ιδια παπαγαλάκια του ΣΕΒ οι ναζί της Χρυσής Αυγής έσπευσαν να αναπαραγάγουν τα αιτήματα των βιομηχάνων για ακόμα μεγαλύτερα προνόμια. Αφορμή αυτή τη φορά η μεταφορά της έδρας της ΒΙΟΧΑΛΚΟ στο Βέλγιο, όπως αποφάσισαν οι μεγαλομέτοχοι του ομίλου, επιδιώκοντας να εξασφαλίσουν ακόμα καλύτερους όρους κερδοφορίας, ευκολότερη πρόσβαση στις χρηματαγορές και εντονότερη κλιμάκωση της εκβιαστικής πολιτικής σε βάρος των εργαζομένων, τους οποίους η διοίκηση της επιχείρησης επιδιώκει να τους έχει σε συνεχή ομηρία με το φόβο της επαπειλούμενης ανεργίας.



Γράφουν οι ναζί στην ιστοσελίδα τους, κλαψουρίζοντας για το ...δράμα των μεγαλοκαρχαριών: «Η βαριά φορολόγηση των επιχειρήσεων (πολύ βαρύτερη από την αντίστοιχη των γειτονικών χωρών), οι συνεχείς αυξήσεις στην τιμή των καυσίμων, το υψηλό ενεργειακό κόστος, είναι παράγοντες που οδηγούν στο συμπέρασμα πως η κυβέρνηση και η τρόικα κάνουν οτιδήποτε είναι δυνατό προκειμένου να αφανίσουν την ελληνική επιχειρηματική δραστηριότητα». Αρα τι ζητάνε; Νέες φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο, τζάμπα καύσιμο σαν το αφορολόγητο πετρέλαιο άλλων αφεντικών τους, των εφοπλιστών, κ.ά.

Το κείμενο των ναζί είναι πανομοιότυπο με ανακοίνωση του ΣΕΒ που γράφει σχετικά: «Δεν μπορεί η κυβέρνηση να ασχολείται σύσσωμη επί ένα χρόνο με το θέμα του ΦΠΑ στα εστιατόρια, ενώ ταυτόχρονα αγνοεί το θέμα των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στην ενέργεια (...) Η ελληνική βιομηχανία (...) δεν αντέχει πια κάτω από το συνδυασμένο βάρος της κρίσης, της έλλειψης ρευστότητας, της υπερφορολόγησης, του αβάσταχτου κόστους της ενέργειας και του αντιεπενδυτικού περιβάλλοντος».

Σάρκα από τη σάρκα του εκμεταλλευτικού συστήματος οι ναζί, γέννημα και θρέμμα του, κάνουν ό,τι μπορούν προς εξυπηρέτηση των αφεντικών τους, κόντρα κι ενάντια στα πλατιά λαϊκά συμφέροντα, τους εργάτες που θέλουν προσκυνημένους, τρομοκρατημένους, να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί.

πηγη: Ριζοσπαστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου